2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gázpalackokkal felszerelt autóst állítottak elő Brüsszelben

2017. március 03. 10:14, utolsó frissítés: 10:14

Gázpalackokkal felszerelt autóst állítottak elő Brüsszelben csütörtökön.

Az autót vezető fiatal férfi megsértette a közlekedési szabályokat, amikor igazoltatták. A hatóságok a gépkocsiban gázpalackokat találtak. A fiatalembert előállították - közölte a La Libre Belgique belga napilap rendőrségi információkra hivatkozva.

A rendőrség tájékoztatása szerint a belga főváros Saint-Gilles negyedében, piros jelzésen áthajtó, a közlekedési szabályokat nem betartva közlekedő gépkocsit megállították, az autóban két gázpalackot találtak. Az autó vezetőjéről megállapították, hogy 2016-ban terrorizmus vádjával öt év börtönre ítélték, de ez idáig nem kezdte meg büntetésének letöltését.

A hadsereg helyszínre kiérkező aknamentesítő szolgálata gyújtószerkezetet nem talált az autóban. A sofőr szándékáról, valamint arról, hogy hova szállította a gázpalackokat nincsenek információk, az előállított kihallgatása megkezdődött - közölték rendőrségi források.

A napilap értesülései szerint az előállított 27 éves fiatalember közeli kapcsolatban állt Najim Laachraouival, a 2015 novemberében Párizsban elkövetett merényletek egyik kitervelőjével, a tavaly márciusi, a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren elkövetett robbantás egyik elkövetőjével.

2016. március 22-én Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson hajtottak végre terrortámadást, amelyben harmincketten meghaltak és 340-en megsérültek, köztük két magyar. 2015. november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, amelyekben 130 ember halt meg. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a párizsi és a brüsszeli merényletek kitervelői és elkövetői csoportjai között.

Mindkét támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS