2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Továbbra se tudják, miért hajtott egy autós a járókelők közé Heidelbergben

2017. február 27. 09:45, utolsó frissítés: 09:45

Továbbra is ismeretlen, hogy miért hajtott járókelők közé egy autós a németországi Heidelbergben. A tömeges gázolás elkövetője a helyi rendőrség vasárnapi tájékoztatása szerint első kihallgatásán nem volt hajlandó beszélni tettéről.

A gázoló egy 35 éves német állampolgár, heidelbergi lakos, egyetemi hallgató, rendőrségi ügye eddig nem volt. Nincs "migrációs háttere" - vagyis nem menekült, bevándorló, vagy külföldi származású -, és tette nem utal terrorista szándékra - hangsúlyozta a rendőrség, utalva közösségi portálokon megjelent álhírekre. Hozzátették, hogy megvizsgálják, miként léphetnek fel az esetről alaptalan híreszteléseket és sértő, gyalázkodó bejegyzéseket terjesztő internetezőkkel szemben.

A német férfi szombat délután hajtott járókelők közé a heidelbergi belvárosban egy hamburgi rendszámú bérelt autóval. A légzsák nem nyílt ki, ami arra utalhat, hogy az autó nem haladt nagy sebességgel.

Az elkövető a gázolás után egy késsel a kezében elmenekült. Rendőrök a közelben feltartóztatták és többször felszólították arra, hogy tegye le a kést. Nem tett eleget a felszólításnak, ezért - a heidelbergi ügyészség és a mannheimi rendőrkapitányság közös közleménye szerint - először megpróbálták paprikasrpay-vel ártalmatlanná tenni, és mivel ez nem sikerült, leadtak rá egy lövést. A hasán találták el. A férfit kórházba szállították és megoperálták, intenzív osztályon ápolják, nincs életveszélyben.

Vasárnap a többi között emberölés, emberölési kísérlet és súlyos testi sértés gyanújával elrendelték előzetes letartóztatását. Első kihallgatásán nem nyilatkozott a terhére rótt bűncselekményekről. A kórházban rendőri őrizet alatt ápolják, amint szállítható állapotba kerül, áthelyezik egy börtönkórházba. A gázolásban egy 32 éves osztrák férfi és egy 29 éves bosnyák nő könnyebben, egy 73 éves német férfi súlyosan megsérült, és kórházba szállítása után meghalt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS