2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Plázába csapódott egy kisrepülő Ausztráliában

2017. február 21. 08:54, utolsó frissítés: 09:41

Becsapódott egy plázába egy kisrepülő Melbourne-ben romániai idő szerint hétfő este. A fedélzeten tartózkodók közül senki sem élte túl a balesetet.

A repülő, amely a pilóta mellett négy utast is szállított, háromnegyed órával a nyitás előtt csapódott az épületbe, így a pláza még szinte teljesen üres volt.

"A gépen öt ember volt, és úgy néz ki, senki sem élte túl a balesetet" – nyilatkozott Stephen Leane, a helyi rendőrfőnök helyettese, aki azt is elmondta, hogy a gépen ülőkön kívül senki sem halt meg.
Daniel Andrews, Victoria állam miniszterelnöke Victoria elmúlt harminc éve legsúlyosabb légi balesetének nevezte a történteket. "Elkeserítően szomorú nap a mai" – mondta.

A Beechcraft Super King Air típusú, kétmotoros repülőgép Melbourne második legnagyobb repteréről szállt fel Essendonban, és a 255 kilométerre lévő King Islandre indult, de a repülőtér melletti épületre zuhant.

A helyi rendőrség arról számolt be, hogy a pilóta pillanatokkal a baleset előtt hajtómű-leállás miatt vészhelyzetet jelentett a légiirányítóknak. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS