2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szükségesnél jóval több aláírás gyűlt össze a budapesti olimpianépszavazáshoz

2017. február 17. 16:18, utolsó frissítés: 16:19

Összesen 266 151 aláírást adott le pénteken a Momentum Mozgalom a budapesti olimpiával kapcsolatos népszavazás érdekében - ezt Fekete-Győr András, a mozgalom elnöke jelentette be a Fővárosi Választási Iroda épületénél.

A népszavazás kiírásához 138 ezer érvényes aláírásra van szükség."Azt szeretnénk üzenni a Fidesznek, Orbán Viktornak és Tarlós Istvánnak, hogy az, hogy nem kérdezték meg az embereket, arról, hogy legyen-e olimpia Magyarországon, az egy hatalmas és óriási mulasztás volt a részükről" - fogalmazott Fekete-Győr András, hozzátéve, hogy ezt megtette helyettük a Momentum.

A mozgalom vezetője nyomatékosan felszólította Orbán Viktort és Tarlós Istvánt is, hogy ne lehetetlenítsék el a népszavazást, ez ugyanis értékelése szerint gyávaság lenne a részükről, valamint elárulnák azokat, akik egyébként támogatják az olimpia ügyét.Tarlós István budapesti főpolgármester korábban azt közölte: "ha már eldőlt, hogy a budapestiek kellő számban aláírták, hogy népszavazást akarnak, akkor (...) erősen el fogok gondolkodni azon, hogy nem kéne-e visszavonni a pályázatot". Ugyanakkor szerinte a népszavazással korábban kellett volna előállni.

A 2024-es nyári olimpiai játékok rendezési jogára Budapest mellett Párizs és Los Angeles pályázott. A pályázat nyertesét a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szeptember 13-án hirdeti ki Limában.(mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS