2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Még néhány napig kórházban marad az autóbalesetet szenvedett lengyel miniszterelnök

2017. február 13. 18:38, utolsó frissítés: 18:38

Még néhány napig kórházban marad pénteki autóbalesete után Beata Szydlo lengyel miniszterelnök, de állapota folyamatosan javul, teljesíti feladatait - közölte Rafal Bochenek lengyel kormányszóvivő a varsói katonai kórház előtt hétfő délután megtartott sajtóértekezletén.

A kórház igazgatóságának közleménye szerint, melyet Bochenek olvasott fel, a miniszterelnök sérülései nem tettek szükségessé sem sebészeti, sem más invazív beavatkozást, és a kezelőorvosok folytatódó stabilizációt állapítottak meg egészségében. A gyors felgyógyulás útján van - áll a közleményben.

Az 53 éves Beata Szydlót péntek óta ápolják a varsói katonai kórházban, ahova a dél-lengyelországi Oswiecimben szenvedett autóbalesete után került. A kormányfőt szállító autó sofőrje egy Fiat Seicento előzése közben irányváltásra kényszerült, és járműve egy útszéli fának ütközött.

Az esemény körülményeit a lengyel ügyészség vizsgálja, előzetesen a Fiat Seicento 21 éves sofőrjét gyanúsították meg a baleset okozásával. A rendőrség közleménye szerint hibáját a fiatalember is bevallotta. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS