2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tovább szigorítaná a menekültek helyzetét a magyar kormány

2017. február 09. 17:48, utolsó frissítés: 17:48

Komoly szigorító törvénycsomagot készített elő a magyar kormány - jelentette be szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten. Négy törvény módosítását javasolja a magyar kormány.

Ennek keretében újra bevezetik az idegenrendészeti őrizet intézményét, ésa bevándorlás okozta válsághelyzet idején kötelező tartózkodási helyet írnak elő azoknak, akik bevándorlás céljából kérelemmel fordulnak a magyar államhoz. Ez a tartózkodási hely az országhatár lesz, ahol 200-300 ember elhelyezésére alkalmas konténereket állítanak fel, ezekben kell megvárniuk a menedékkérőknek a kérelmük jogerős elbírálását. Ezeken a helyeken a bírósági eljárás feltételeit is biztosítani fogják telekommunikációs eszközökkel - ismertette a részleteket Lázár. A mostani rendszert, amikor 4 hét után a kérelmezők szabadon mozoghattak, és amit a kormány biztonsági kockázatnak tekintett, a kormány megszünteti.

Elmondta azt is, hogy a menekülteket az ország bármely pontján - vagyis nem csak a határtól számított 8 kilométeres sávon belül - fel kell majd tartóztatni. Lázár János megismételte továbbá, hogy ha a migrációs helyzet romlik, készek egy második kerítést is felépíteni. (mti/index)Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS