2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Füttykoncerttel tiltakozott az Együtt Putyin látogatása ellen

2017. február 03. 09:01, utolsó frissítés: 09:01

Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatása ellen tiltakozott az Együtt szervezésében több mint háromszáz ember csütörtök este Budapesten; az ellenzéki párt képviselői szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin szövetsége zsákutca.

A Markó utca és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál megtartott demonstráción a tüntetők hosszasan fütyültek, mikor az orosz elnök konvoja a távolban elhaladt.Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke azt hangsúlyozta: az Országházban "nincs helye egy olyan háborús bűnösnek, mint Vlagyimir Putyinnak", "Orbán Viktor szégyene, hogy (...) egy ilyen embert fogad". Úgy fogalmazott, Szíriában "milliókat üldöztek el" az orosz bombák, és Ukrajnában is rengeteg ember "életét keseríti meg az orosz elnyomás".

Szelényi Zsuzsanna országgyűlési képviselő hangsúlyozta, pártja szerint Magyarország akkor van biztonságban, ha a Nyugathoz tartozik. Hozzátette: amikor Putyin politikája ellen tiltakoznak, valójában "Orbán Viktor rezsimje" ellen tiltakoznak; Putyin politikája és látogatása "provokáció" Európa és a magyar függetlenség ellen.Juhász Péter, az Együtt alelnöke azt mondta, az Együtt alternatívát fog kínálni a jövő évi választásokon, "nyitott társadalmat a bezárkózó rendőrállam helyett". (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS