2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közös sajtótájékoztatót tartott Putyin és Orbán Budapesten

2017. február 02. 17:45, utolsó frissítés: 17:45

Megbecsülendőnek nevezte a Magyarország és Oroszország közötti együttműködést Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke csütörtöki, Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

A magyar kormányfő az orosz elnökkel folytatott megbeszélését követően elmondta: a két országnak nehéz nemzetközi környezetben kell együttműködnie, mert, mint fogalmazott, Európa nyugati felén erőteljes orosz ellenes politika vált divatossá.Utalva az Oroszországgal szembeni embargóra, közölte: az mindkét országnak komoly veszteséget okozott, Magyarországnak 6,5 milliárd dollárnyi kára keletkezett.

Hangsúlyozta, hogy a nem gazdasági jellegű problémák nem kezelhetők gazdasági úton, nem helyes más konfliktus átvitele a gazdaság területére.

Nagy figyelmet kapott Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor magyar miniszterelnök budapesti tárgyalásain a paksi atomerőmű két új blokkal való bővítése - erről maga az orosz elnök beszélt.

Putyin elmondta, hogy a gazdasági együttműködés elsődleges figyelmet kapott a megbeszéléseken, és nagy figyelmet szenteltek a két új paksi atomerőmű-blokk építésének. A 12 milliárd euró értékű beruházás tízezer új munkahelyet teremt - mondta az orosz elnök.

Beszélt arról is, hogy a megbeszéléseken kidolgozták a kölcsönös áruforgalom és a befektetések erősítésének lehetőségeit is. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS