2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rálőttek egy ukrán katonai repülőgépre a Fekete-tenger fölött egy orosz fúrótoronyból

2017. február 01. 23:06, utolsó frissítés: 23:06

Rálőttek egy ukrán katonai teherszállító repülőgépre szerdán a Fekete-tenger felett az Oroszország által elcsatolt Krím félszigetnél egy fúrótoronyból.

Az AN-26-os gépet - amely gyakorlórepülést végzett - egy találat érte, személyzete nem sérült meg.

Az ukrán fegyveres erőknél közölték, hogy a gép burkolatán egy három centiméteres lyukat ütött a lövedék, amelyet az előzetes szakértői vizsgálatok alapján egy 5,4 kaliberű PK golyószóróból lőttek ki.

Sztepan Poltorak ukrán védelmi miniszter a Facebook közösségi portálon fotókat tett közzé az eltalált repülőgépről, amelyeken jól létható a lövés ütötte lyuk. A tárcavezető jelentést tett az esetről Petro Porosenko ukrán elnöknek.

Az incidens tovább mérgezi a múlt vasárnap óta a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus kiéleződése óta az eddiginél is feszültebbé vált viszonyt Kijev és Moszkva között.

Oleh Csubuk, az ukrán haditengerészeti erők szóvivője a 112 hírtelevíziónak nyilatkozva leszögezte, hogy a gép gyakorlatozás közben nem követett el sem légtér-, sem jogszabálysértést. Leszögezte, hogy folytatják a haditengerészeti gyakorlatot, beleértve a repüléseket is, és a hadgyakorlat helyszínén nem kívánnak változtatni.

Ukrán sajtóhírek szerint a gép, amelyre rálőttek, a térségben felfedezett egy orosz rakétairányító radarállomást. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS