2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Donald Trump azt ígéri, megvédi a melegek jogait

2017. február 01. 10:23, utolsó frissítés: 10:23

Donald Trump "eltökélt abban, hogy megvédje valamennyi amerikai, köztük a homoszexuális, leszbikus, biszexuális és transznemű közösség jogait" – ez olvasható a Fehér Ház keddi közleményében.

Ebben azt ígérik, hogy változatlan formában és tartalommal érvényben marad az előző elnök, Barack Obama által 2014-ben aláírt dekrétum, amely kimondja a szexuális kisebbségekhez tartozók jogainak védelmét, a munkahelyeken esetleg tapasztalható hátrányos megkülönböztetések szankcionálását.

A közlemény nyilvánosságra hozatala előtt az amerikai média, köztük a The Washington Post is, azt vetítette előre, hogy Donald Trump kormányzata szűkíti majd a szexuális kisebbségek jogait és a diszkrimináció elleni védelmüket szolgáló intézkedések körét. Ez az aggodalom egyébként Donald Trump választási győzelme óta gyakran nyilvánosságot kapott a különböző médiumokban, rendezvényeken és tüntetéseken is.

Kifejezetten az azonos neműek házasságáról nem esik szó a közleményben, amelyet egyébként az elnöki hivatal éppen akkor hozott nyilvánosságra, amikor Donald Trump az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelső bíróság új, konzervatív jelöltjének bemutatására készült. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS