2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Trump aláírta a rendeletet a fal megépítéséről a mexikói határra

2017. január 25. 22:00, utolsó frissítés: 22:00

Aláírta Donald Trump amerikai elnök azt a rendeletet, amely előírja egy fal - szó szerint egy "nagyméretű fizikai akadály - építését a mexikói határra.

Trump emellett szerdán az ABC televízióak adott interjújában hangsúlyozta: a mexikói határon létesítendő fal építési terveinek kidolgozása azonnal megkezdődik, s maga az építkezés is hónapokon belül megindul. A televízió már az elhangzás előtt előzetes részleteket közölt az elnöki interjúból.Donald Trump utalt arra: változatlanul azt akarja, hogy Mexikó "száz százalékig" kifizesse a fal költségeit. Az elnök kifejtette: "viszonylag gyorsan" megkezdődnek a tárgyalások arról, hogy Mexikó hogyan térítse meg ezeket a költségeket.

A választási kampányban Donald Trump többször kijelentette, hogy a falépítést Mexikó finanszírozza majd. Most azonban úgy fogalmazott hogy Mexikó később téríti meg az építkezés költségeit. A leghatározottabban kizárta ugyanakkor, hogy a falépítést az amerikai adófizetők pénzéből finanszírozzák. "Majd kifizetik, ennek meglesz a formája" - fogalmazott, hozzátéve: "amit teszek, az jó az Egyesült Államoknak". Úgy vélte, hogy az "jó lesz Mexikónak is."

Trump előzőleg a Twitteren is beharangozta, hogy elkezdődnek a fal építésének előkészületei.
(hírszerk., mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS