2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Utazási figyelmeztetést adott ki a külügy Magyarországra a szmogriadó miatt

2017. január 25. 19:19, utolsó frissítés: 19:19

A külügyminisztérium arra figyelmezteti a Magyarország területén tartózkodó vagy áthaladó sofőröket, hogy Budapest főpolgármestere hétfőtől betiltotta azon gépjárművek közlekedését, amelyeknek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0; 1; 2; 3; 4, vagy amelyek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

A magas szállópor-koncentráció miatt elrendelt közlekedési korlátozás naponta reggel 6-tól 22 óráig van érvényben Budapest közigazgatási területén - írja az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleményében a külügyminisztérium.

A korlátozás nem érvényes az M0-ás Budapesten áthaladó szakaszain, valamint a Nagykovácsi - Szépjuhászné - Budakeszi, Nagykovácsi - Nagyrét -Máriaremete - Hidegkúti útszakaszokon.

A korlátozás megszegése miatt 150.000 forintos pénzbírság is kiróható.

A betegeket szállító, élelmiszerszállító és mozgássérülteket szállító autók kivételt képeznek.

A segítségre szoruló turisták Románia budapesti nagykövetségének +3613847689-es telefonszámán kérhetnek konzuli segítséget.

A külügyminisztérium felhívja a külföldre utazó román állampolgárok figyelmét a https://www.utinform.hu weboldalra, valamint a Călătoreşte în siguranţă applikációra, amelyen utazási tanácsokat kaphatnak, és tájékozódhatnak az érvényben lévő figyelmeztetésekről. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS