2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Trump szerint 3-5 millióan illegálisan szavaztak

2017. január 25. 09:50, utolsó frissítés: 09:50

Donald Trump amerikai elnök és a Fehér Ház szóvivője, Sean Spicer is megismételte kedden azt az állítást, miszerint 3-5 millióan szavazhattak illegálisan a tavaly novemberi elnökválasztáson.

Trump, a Republikánus Párt jelöltje az elnökválasztáson 304 elektori voksot gyűjtött össze, míg Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje csak 169-et, s ezzel megnyerte a választást. A szavazók által leadott összes szavazatot illetően azonban Clinton 2 millió 900 ezer vokssal többet gyűjtött össze, mint Trump.

Kérdésre válaszolva Spicer elmondta, hogy az elnök és munkatársai által látott - de meg nem nevezett - tanulmányok adatai tanúskodnak erről; de hozzátette, hogy Trump mindazonáltal megbízik a választási eredményekben. Arra az újságírói kérdésre, amely azt firtatta, vajon a Fehér Ház indíttat-e vizsgálatot a feltételezett választási csalások ügyében, a szóvivő azzal válaszolt: "talán". Majd amikor később egy másik újságíró is ezt feszegette, így fogalmazott: "minden lehetséges, bár a kérdés hipotetikus".

A sajtóértekezleten a szóvivő nem kívánta kommentálni azt, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök bejelentette: hozzájárul, hogy újabb 2500 lakás épüljön a ciszjordániai megszállt palesztin területeken, valamint több száz lakás Kelet-Jeruzsálemben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS