2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megerősítette a NATO fontosságát az új amerikai védelmi miniszter

2017. január 24. 08:43, utolsó frissítés: 08:43

Az új amerikai védelmi miniszter, James Mattis, helyi idő szerint hétfőn délután telefonbeszélgetést folytatott Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, és hangsúlyozta: Washington fontosnak tartja a katonai szövetséget.

A telefonbeszélgetésről Jeff Davis, a Pentagon szóvivője adott ki közleményt.

A közlemény szerint a két politikus megvitatta "a közös értékek védelmének fontosságát, és a miniszter hangsúlyozta, hogy amikor ezen értékek védelme érdekében szövetségeseket keres, akkor az Egyesült Államok mindig Európával kezdi a sort". A szóvivői közlemény szerint Mattis és Stoltenberg a következő hónapokban konzultál, első személyes találkozójuk a NATO-tagországok védelmi minisztereinek februári találkozóján lesz.

A minisztérium közlése szerint James Mattis hétfőn telefonbeszélgetést folytatott Nagy-Britannia védelmi miniszterével, Michael Fallonnal is. Ennek során Mattis hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát mindig kivételesen szoros kapcsolat fogja összefűzni, ami védelmi kérdésekben az amerikai biztonságpolitika "alapkövét" képezi. Hangsúlyozta azt is, hogy az Egyesült Államok "rendíthetetlenül elkötelezett" a NATO iránt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS