2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Trump a tüntetésekről: ezek az emberek miért nem szavaztak?

2017. január 23. 09:01, utolsó frissítés: 09:01

"A demokrácia működéseként" értékelte Donald Trump az Egyesült Államokban szombaton tartott Nők Menete című tüntetéssorozatot. Az elnök vasárnap Twitter-üzenetekben reagált az előző napi, világszerte több mint egymillió embert megmozgató tiltakozó megmozdulásokra.

Első bejegyzésében az elnök szarkasztikusan megjegyezte: "azzal a benyomással néztem a tüntetéseket, hogy éppen most volt egy választás. Ezek az emberek miért nem szavaztak? A celebek ártanak az ügynek".
Az ezt követő üzenetben úgy fogalmazott, hogy "A békés tüntetések demokráciánk egyik próbáját jelentik. Akkor is, ha nem mindig értek egyet, elismerem az emberek jogát véleményük kifejezésére".

A különböző nőjogi szervezetek és csoportok által szervezett megmozdulásra szombaton az Egyesült Államok több szövetségi államából érkeztek résztvevők az amerikai fővárosba. A tüntetők a Capitolium előtti hosszú téren, a Mallon gyülekeztek, sokan Hillary Clinton vesztes demokrata elnökjelöltet támogató táblákat tartottak a kezükben, mások Trump-ellenes jelszavakat skandáltak, de a legtöbben az abortusz jogának megtartása mellett síkraszálló táblákat emeltek a magasba. Akadtak olyanok is, akik a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságáról beszéltek amerikai televíziós tudósítóknak.
Sok sajtóorgánum összegyűjtötte a tüntetések legjobb tábláit, itt van például az Independent, a New York Post vagy a Vice összeállítása. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS