2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Késsel támadt utasokra egy ámokfutó a párizsi metróban

2017. január 20. 18:32, utolsó frissítés: 18:32

Egy embert megsebesített, három másikra pedig rátámadt egy ismeretlen késelő a párizsi metró több megállójában - erősítették meg pénteken francia rendőrségi források a Le Parisien című fővárosi napilap értesülését.

A hatóságok szerint az ámokfutásnak "nincsen terrorista vonatkozása".

Az ámokfutó csütörtök este negyed 10-kor tűnt fel a francia főváros 7-es metróvonalán, és az egyik szerelvényben háromszor megszúrt késsel egy férfit, akit nem ismert, majd a Riquet metrómegállónál elmenekült. A megsebesített utast szemtanúk azonnal elsősegélyben részesítették, majd a mentők kórházba szállították. A Le Figaro című napilap úgy értesült, hogy a férfi a hasa bal oldalán sérült meg, de nincs életveszélyben.

A támadó háromnegyed 11-kor a Jacques Bonsergent megállóban tűnt fel, ahol egy utas jelezte a metrórendőrségnek, hogy egy ismeretlen késsel hadonászva támadt rá. Két órával később a Gare de l,Est pályaudvar megállójában számolt be arról két utas, hogy késsel ment feléjük egy ismeretlen férfi, aki elmenekült a helyszínről. Az utasok minden alkalommal ugyanazt a személyleírást adták.

Az ismeretlen ámokfutó jelenleg szökésben van, a metrórendőrség nagy erőkkel keresi. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS