2019. szeptember 18. szerdaDiána
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szíria szerint Izrael rakétákkal lőtt egy Damaszkusz melletti légitámaszpontot

2017. január 13. 12:54, utolsó frissítés: 12:54

A szíriai hatóságok szerint Izrael csütörtök éjszaka rakétákkal lőtte a Damaszkusztól nyugatra lévő Mazzeh légitámaszpontot. Jeruzsálem nem cáfolta, de nem is erősítette meg a vádat - jelentette pénteken a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Szíria hivatalos hírügynöksége, a Sana szerint Észak-Izraelből, Tiberias város közeléből lőtték ki a rakétákat, amelyekkel a Damaszkusz közelében lévő támaszpont támadták.

A robbanások zajára a Damaszkuszban élők is felfigyeltek, tűz ütött ki, és mentők hajtottak a támaszpontra. Egyes tudósítások négy halálos áldozatot is említenek.

Szíria retorziókkal fenyegette meg Izraelt, de nem részletezte azok mibenlétét. Jeruzsálem az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően nem cáfolta, de nem is erősítette meg a támadás tényét.

Ez már a harmadik hasonló csapás az utóbbi hónapokban, legutóbb december hetedikén irányoztak rakétákat ugyanerre a légitámaszpontra. Szakértők szerint Izrael a légicsapásokkal olyan fegyverszállítmányokat semmisít meg, amelyeket a radikális síita Hezbollah libanoni szervezetnek szántak, és feltehetően Iránból küldenek légi úton. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS