2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Trump-toronyban járt Marine Le Pen, de állítólag nem találkozik Trumppal

2017. január 12. 20:49, utolsó frissítés: 20:49

A New York-i Trump-toronyba látogatott csütörtökön Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője.

Amerikai újságírók a Trump-torony egyik kávézójában látták Le Pent, a radikális jobboldali párt vezetőjét és elnökjelöltjét. A toronyban tartózkodó újságírók azonnal faggatni kezdték, hogy vajon találkozik-e a megválasztott amerikai elnökkel, Marine Le Pen azonban nem volt hajlandó válaszolni a kérdésre.

Az amerikai sajtóban ugyanakkor idézték Le Pen kampányfőnöke, David Rachline Párizsban tett nyilatkozatát, miszerint a politikus "magánlátogatáson" tartózkodik New Yorkban. A kampányfőnök egyúttal azt is leszögezte: nem szerepel Marine Le Pen programjában találkozó Donald Trumppal.

A Marine Le Penről szóló információk megjelenése után nem sokkal Sean Spicer, Donald Trump szóvivője is közölte: Trump nem tervez találkozót a francia politikussal, s nem találkozik vele az átmenetet bonyolító Trump-csapat egyik tagja sem.

Marine Le Pen korábban több nyilatkozatban dicsérte Trumpot, elismerését fejezte ki a megválasztott amerikai elnökkel kapcsolatban, mert - mint fogalmazott - Trump győzelme segítheti, hogy ő is győzzön a francia elnökválasztáson.

Az amerikai elnökválasztás után Marine Le Pen azt hangoztatta: Donald Trump győzelme azt jelenti, hogy "az emberek ismét saját kezükbe veszik jövőjük alakítását". Trump megválasztását reménykeltőnek nevezte mindazok számára, akiknek "elegük van a globalizációból és az elitek politizálásából". (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS