2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A magyar kormány „el akarja takarítani” a civil szervezeteket

2017. január 11. 16:16, utolsó frissítés: 18:02

A Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és a Transparency International azok a civil szervezetek, amelyeket a magyar kormány Németh Szilárd Fidesz-alelnök megfogalmazása szerint el akar takarítani - írta az Index az ATV szerda reggeli műsora nyomán.

Németh kedden egy sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy „a Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött. Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége”. Az ATV-ben pedig megnevezte azokat a szervezeteket, amelyeket szerinte azért kell visszaszorítani, mert "mindenféle legitimációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába".

"Ezek létrehoztak egy velünk párhuzamos világot, egy fölöttünk lebegő világot, ahol ott vannak a tudósaik, a jelentéseik, (...) ezt egy milliárdos finanszírozza, hálózatba szervezi és politikai kérdésekben nyilvánulnak meg", nem szakmai és humanitárius kérdésekben. Utóbbi csak "álca", és ez jól látható volt az illegális bevándorlással kapcsolatban is, a "Soros György által pénzelt álcivil szervezetek" ugyanis arra biztatják a bevándorlókat, hogy a nemzetállami politikát támadják - mondta Németh szerdán. Szerinte Magyarországon azonban nem volt semmilyen "botrány" a migránsokkal kapcsolatban, itt nem gyújtják rájuk a szállást, nem verekszenek velük, Magyarország "eminens módon bánik" a migránsokkal.(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS