2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lövöldözés volt egy török rendőrkapitányság előtt, a támadó meghalt

2017. január 10. 16:20, utolsó frissítés: 16:20

Egy támadó meghalt, egy rendőr pedig könnyebben megsebesült abban a lövöldözésben, amely kedd délután tört ki a délkelet-törökországi Gaziantep város központi rendőrkapitánysága előtt - jelentette a Dogan török hírügynökség.

A beszámoló szerint egy állítólag öngyilkos merényletre készülő támadó rálőtt a rendőrökre az épület bejáratánál, mire ők viszonozták a tüzet. A lövöldözésben a támadó meghalt, de a tettestársa elmenekült. Utána hajtóvadászat indult.

A helyszínre mentőegységek mellett tűzszerészek is érkeztek. A támadásért egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget.

A gaziantepi rendőrkapitányság ellen korábban is hajtottak végre támadást. Tavaly május 1-én az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egyik öngyilkos merénylője robbantotta fel magát autójával az épületnél. Az incidensben 3 rendőr meghalt, 23 ember pedig, köztük több civil megsebesült.

A Törökországban az utóbbi időben elkövetett terrortámadásokért a vezetés többnyire az IÁ-t vagy a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szeparatistáit teszi felelőssé. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS