2019. január 16. szerdaGusztáv
-4°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szörnyű állapotok Aleppóban, búcsúüzeneteket twittelnek a civilek

2016. december 13. 17:21, utolsó frissítés: 17:48

A szíriai kormányerők civileket gyilkolnak Aleppóban, amelyet hétfőn majdnem teljesen visszafoglaltak a lázadóktól - jelentette az ENSZ.

Az ENSZ emberi jogi szervezetének 82 olyan esetről van bizonyítéka, amikor civileket azonnal lelőttek. A gyermekvédelmi szervezet szerint pedig egy olyan házat támadtak meg, amelyben több mint 100 kíséret nélküli gyermek tartózkodott.

Az utolsó, még a lázadók kezén levő negyedekben több ezer ember rekedt. Kedden nagyon sokan fordultak a Twitterhez, hogy segélykiáltást tegyenek közzé. Ezekből is úgy tűnik, Aleppó az eddigi legdurvább bombázás alatt van.

Oroszország, amely a szíriai kormányerők oldalán avatkozott be, elutasította a humanitárius fegyverszünetet, és azt állította, az atrocitásokat valójában "terroristák", azaz a lázadók követték el.

Rupert Colville ENSZ-szóvivő szerint tegnap este utcán heverő holttestekről érkeztek - meg nem erősített - hírek. A lakosok a bombázás miatt, illetve az azonnali lelövéstől való félelem miatt nem tudták elvinni a holttesteket - mondta.

A Twitteren többen azt üzenték, hogy elhagyott lakásokban gyűltek össze, de a bombázás elől valós menedékbe nem tudtak húzódni. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS