2020. április 6. hétfőVilmos, Bíborka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Román embercsempész ellen indult eljárás Magyarországon

2016. október 19. 12:19, utolsó frissítés: 12:19

Egy iraki-román kettős állampolgárságú embercsempész bíróság elé állítását kezdeményezte a magyarországi ügyészség, mert a férfi öt egyiptomi határsértőt akart Nagylak közeléből Ausztriába szállítani - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

A férfit a Makói Járási Ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, társtettességben elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádirat szerint a férfi ismeretlen társa szeptember 24-én éjjel 2 óra körül kísért át a magyar-román zöldhatáron Nagylak közelében öt egyiptomi állampolgárt. Korábban abban állapodtak meg, hogy a vádlott a közeli autópálya-pihenőben fölveszi, majd Ausztriába szállítja az egyiptomiakat.

A határsértők az embercsempész irányításával átmásztak az autópálya kerítésén, és beszálltak az autóba, vezetőjük pedig visszatért a zöldhatáron keresztül Romániába.

A rendőrök azonban észrevették a történteket, az autópályán megállították a svéd rendszámú autót, és elfogták a vádlottat és a határsértőket - tudatta a csoportvezető ügyész. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS