2018. június 20. szerdaRafael
18°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ferenc pápa prostitúcióra kényszerített román nőkkel találkozott Romában

2016. augusztus 13. 14:24, utolsó frissítés: 14:24

Húsz prostituáltat, köztük hat román nőt látogatott meg Ferenc pápa Rómában pénteken. A katolikus egyházfő az olasz főváros egyik negyedében lévő lakásban kereste fel a korábban prostitúcióra kényszerített nőket. A hat román, négy albán, hét nigériai, valamint egy-egy tunéziai, olasz és ukrán nőt a XXIII. János pápa Közösség vette védelmébe és helyezte el Rómában.

Elmesélték Ferenc pápának az általuk átélt szörnyűségeket, az egyházfő saját szemével láthatta azokat a súlyos, többüknél maradandó sérüléseket, amelyeket volt fogva tartóik okoztak. Egyikük éppen a múlt éjjel adott életet egy gyermeknek, újszülöttjével a karján találkozott a pápával.

A vatikáni sajtóiroda tájékoztatása szerint ez a látogatás újabb felhívás az emberkereskedelem elleni harcra, mivel – mint a pápa fogalmazott – ez a tevékenység „bűncselekmény az emberiség ellen”, „vérző seb a mai társadalom testén”.

A XXIII. János pápa Közösség évtizedek óta küzd a prostitúció áldozatainak megmentéséért. Alapítója az egykori Don Oreste Benzi olasz presbiter.

Az úgynevezett irgalmasság péntekén a katolikus egyház feje öreg papokat, függőket, értelmi fogyatékosokat és menekülteket is meglátogatott.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS