2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fejenként 1200 euróért csempésztek át embereket a szerb-magyar határon

2016. július 04. 15:28, utolsó frissítés: 15:28

Nyolc szerbiai embercsempészt, egy csempészhálózat tagjait fogta el a szerb rendőrség hétfőn, akik Magyarországra és Ausztriába csempésztek át migránsokat február és június között - közölte a szerb belügyminisztérium. A tájékoztatás szerint a szerb rendőröket magyar kollégáik segítették az információk és a bizonyítékok összegyűjtésében. A belügyminisztérium közleménye szerint a férfiak több tucat személyt csempésztek át Magyarországra, majd onnan tovább Ausztriába, szolgáltatásaikért pedig fejenként 1100-1200 eurót kértek.

A rendőrség adatai szerint az embercsempészek a magyar határhoz közeli Szabadkán és Palicson kerestek olyan személyeket, akik át akartak jutni Magyarországra, majd a Bajmok-Bácsalmás határátkelő környékén szervezték meg illegális átjutásukat a határon. Ott a banda más tagjai várták őket, hogy továbbszállítsák őket Ausztria irányába.

A nyugat-balkáni országok határainak lezárása, illetve a szigorítások miatt egyre több menekült és bevándorló veszi igénybe embercsempészek segítségét ahhoz, hogy eljusson Nyugat-Európába. A hivatalos adatok szerint Szerbiában jelenleg valamivel több mint 700 migráns tartózkodik. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS