2019. február 17. vasárnapDonát
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A francia bírák meghallgattják Salah Abdeslamot

2016. május 20. 12:11, utolsó frissítés: 12:11

Megérkezett a párizsi központi bíróságra a tavaly november 13-i merényletek elkövetésével gyanúsított Salah Abdeslam, akit pénteken hallgatnak meg először a francia bírák. A fegyveresek által őrzött férfit helikopterrel vitték Párizsba, ahonnan autóval szállították át a főváros szívében fekvő központi bíróságra.

A nyomozók szerint Abdeslam az egyetlen életben maradt tagja annak a dzsihádista csoportnak, amelyik öngyilkos merényletek és lövöldözések során 130 emberrel végzett november 13-án. Abdeslamot április 27-én adták át a belga hatóságok Franciaországnak, és azóta egy szigorúan őrzött börtön biztonsági kamerák által megfigyelt magánzárkájában él Fleury-Merogis-ban. Az európai körözési listát vezető 26 éves férfit március 18-án fogták el Brüsszelben négy hónapos hajtóvadászat után.

A belgiumi születésű (marokkói felmenőkkel rendelkező) francia állampolgárt terrorcselekmények elkövetésével és gyilkossággal vádolják. Abdeslam francia ügyvédje április végén azt ígérte, hogy védence részletesen elmeséli a történteket a bíráknak a következő meghallgatás során. Ha Abdeslam együttműködik az igazságszolgáltatással és válaszol a bírák kérdéseire, a zártkörű meghallgatás akár egy teljes napig is eltarthat - mondta el a Reuters brit hírügynökségnek az esetet jól ismerő egyik forrás. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS