2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Minden kétséget kizáróan az eltűnt maláj gépet találták meg

2016. április 20. 10:50, utolsó frissítés: 10:50

A Mozambikban megtalált roncsdarabok kétségtelenül a Malaysia Airlines légitársaság 2014. március 8-án eltűnt MH370-es járatszámú repülőgépéről valók - derült ki az ausztráliai közlekedésbiztonsági hivatal (ATSB) műszaki vizsgálati jelentéséből.

Darren Chester, a közlekedés és infrastruktúra ausztrál minisztere kijelentette, hogy a roncsokon lévő feliratok betűtípusa teljes mértékben megegyezik azzal, amilyet a malajziai légitársaságnál használtak.

A Mozambik partjainál március elején megtalált egyik roncsdarab a hátsó vízszintes vezérsík, a másik pedig a szárny egy darabja. Ezek az eltűnt gép részei - mondta Darren Chester.

A miniszter azt is hozzátette, hogy folytatódik a kutatás a repülőgép további roncsai után, még átfésülnek mintegy húszezer négyzetkilométeres területet.

A Malaysia Airlines Boeing 777 típusú gépének eltűnése a polgári légi közlekedés történetének egyik legnagyobb rejtélye.

A gép 2014. március 8-án Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén, de egy órával a felszállás után eltűnt. Az Ausztráliától nyugatra az Indiai-óceánban folytatott intenzív kutatások egyelőre nem sok eredménnyel jártak. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS