2018. június 20. szerdaRafael
18°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A melegekkel és az elváltakkal szembeni nagyobb toleranciára szólított fel Ferenc pápa

2016. április 08. 17:47, utolsó frissítés: 19:52

Ferenc pápa kérte egyháza papjait, hogy legyenek toleránsabbak bizonyos kisebbségekkel szemben, akiket a katolicizmus eddig kirekesztett.

A pápa arra biztatja a papokat világszerte, hogy fogadják el a melegeket és elváltakat, továbbá az olyan helyzetekben lévőket, akiket az egyház szabálytalannak minősít.

„Egy pap nem szabad azt érezze, hogy a morális törvényeket kőként dobhatja más emberek életére” - írta Ferenc egy ma kiküldött hivatalos levélben. „ha úgy gondolkodunk, hogy minden fekete, vagy fehér, könnyen elzárhatjuk a kegyelem és hit növekedésének útját” - áll a ma kiadott apostoli buzdításban. A pápa azt szorgalmazza, hogy a lerögzített alapelvek mellett a papok gyakrabban próbáljanak közös nevezőre jutni azokkal, akik az egyházhoz fordulnak, holott annak elvei nem engednék meg a befogadásukat.

A pápa A szeretet öröme című írásban azt szorgalmazza, hogy az egyház tegye könnyebbé a katolikus emberek elválását, és tegye lehetővé, hogy az elváltak is áldozhassanak.

A pápa kijelentései valószínűleg az ortodoxabb hívők számára is meg fognak felelni, ugyanis továbbra sem fogadja el a születésszabályozást, csak a „természetes változatát”, ugyanakkor továbbra sem kívánja a házasság szentségében részesíteni a homoszexuálisokat. (cnn)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS