2018. október 20. szombatVendel
15°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rálőttek és elfogták a párizsi merénylet főszervezőjét

2016. március 18. 18:57, utolsó frissítés: 19:46

UPDATE: Hivatalosan is megerősítették a hírt, hogy megsebesítették és elfogták Salah Abdeslamot, a párizsi merénylet állítólagos kitervelőjét. A rendőrség közlése szerint a terrorista a lábán sérült meg.

Elkaptuk - írta ki flamandul Theo Francken menekültügyi államtitkár ki a Twitterre.

A Brüsszel Molenbeek nevű elővárosában egy péntek délutáni rendőrségi razzia során tűzharcban megsebesülhetett a 129 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek főszervezője, Salah Abdeslam, írja belga lapértesülésekre hivatkozva a BBC.

A BusinessInsider tudósítása szerint a terrorista fogságba esett.A világ egyik legjobban kereset terroristájának megsebesítésének tényét nem erősítette meg a belga ügyészség.

Egyelőre annyit tudni, hogy a belga miniszterelnöknek, Charles Michelnek sürgősen el kellett hagyja az EU-Törökország csúcstalálkozó helyszínét.

Annak elég nagy a valószínűsége, hogy Salah Abdeslam Brüsszelben tartózkodik, ugyanis kiderült, ő lehetett lehetett az egyik fegyveres, aki néhány nappal ezelőtt rátámadt a rendőrökre egy brüsszeli házkutatás során - közölte honlapján az RTBF nevű belga közszolgálati csatorna.

Eric Van Der Sypt, a belga szövetségi ügyészség szóvivője arról számolt be, hogy a város déli, Forest nevű kerületében lévő lakásban megtalálták Salah Abdeslam ujjlenyomatait és azonosították a DNS-ét. Az illetékes a nyomozás érdekeire hivatkozva más részleteket nem közölt. (bbc.co.uk/444.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS