2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ellenzi a brazil katolikus egyház a zikavírus elleni óvszerhasználatot

2016. február 11. 18:33, utolsó frissítés: 18:33

A brazil püspöki kamara szerint egyesek a zikavírus keltette pánikot kihasználva akarják újra vita tárgyává tenni az abortuszt és az óvszerhasználatot.

Az Egészségügyi Világszervezet közzétett egy listát az óvintézkedésekről, hogy miként előzhető meg, főként a nők, illetve a terhes nők esetében a zikavírussal való megfertőződés, ami a kóros kisfejűség egyik okozója lehet – írja a BBC. Az ajánlás szerint érdemes óvszert használnia a partnereknek, ugyanis a zikavírus a vérrel együtt szexuális úton is terjedhet, nem csak a szúnyogok vihetik át emberről emberre.

Brazil liberális csoportok ezért ismét az óvszerhasználat vitáját nyitották meg, ami nem elfogadott a mélyen katolikus országban. Az egyház is szembehelyezkedik az álláspontjukkal. "A mikrokefália már évek óta jelen van Brazíliában. Ők csak előnyt kovácsolnának a jelenlegi helyzetből, hogy ismét vitát nyissanak az abortusz kérdéséről" – nyilatkozta Leonardo Ulrich Steiner püspök, a Brazil Püspöki Konferencia titkára az Estado de Sao Paulo újságnak.
(hvg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS