2019. október 17. csütörtökHedvig
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Boldogságminiszteri tisztséget hoznak létre az Emírségekben

2016. február 09. 17:43, utolsó frissítés: 17:43

Boldogságért és toleranciáért felelős minisztereket neveznek ki az Egyesült Arab Emírségekben - jelentette be kedden az arab ország kormányfője a BBC brit közszolgálati média jelentése szerint.

Sejk Mohamed bin Rasíd Ál-Maktúm azt mondta, hogy a közjó és az általános elégedettség elérése érdekében hozták létre a boldogságért felelős miniszteri pozíciót. Az emírségek miniszterelnöke hozzátette: a kormányátalakítás részeként számos tárcát összevonnak, és terveik szerint a kormányzati szolgáltatások jelentős részét kiszervezik külső cégekhez.

"A kormányzatoknak rugalmasnak kell lenniük. Nem több minisztériumra, hanem több olyan tárcavezetőre van szükség, akik képesek lépést tartani a változásokkal" - jelentette ki hétfőn a miniszterelnök Dubajban, a World Government Summit nevű, a kormányzatok jövőjével foglalkozó csúcstalálkozón. Ál-Maktúm hangsúlyozta: "fiatal és rugalmas kormányzatot szeretnének, amely képes teljesíteni a fiatalok vágyait és a lakosság céljait".

Twitter-oldalán a kormányfő a toleranciáért felelős miniszteri posztról úgy nyilatkozott, hogy a pozíciót betöltő személy az Egyesült Arab Emírségek társadalmának alapvető értékeként fogja hirdetni a toleranciát.

A miniszterelnök a fiatalok nemzeti tanácsának felállítását is bejelentette. A testületet egy legfeljebb huszonkét éves, női ifjúságügyi miniszter vezeti majd, és a "fiatal férfiak és nők elitcsoportja" a kabinetnek ad tanácsot az ifjúságot érintő kérdésekben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS