2020. január 30. csütörtökMartina, Gerda
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elrabolhatták az al-Dzsazíra stábját Jemenben

2016. január 22. 09:01, utolsó frissítés: 09:01

Nyoma veszett a katari székhelyű al-Dzsazíra hírtelevízió tudósítójának és stábjának a heves harcok sújtotta közép-jemeni Taíz tartomány azonos nevű székhelyén - közölte a televíziócsatorna csütörtökön. A jemeni húszi felkelők és a Szaúd-Arábia vezette katonai szövetség támogatását élvező jemeni kormányerők közötti harcokat tudósító Hamdi al-Bukarival és stábjával, Abdel-Azíz asz-Szabrival és Munir asz-Szabaival hétfő este vesztette el a kapcsolatot az al-Dzsazíra. Elképzelhető, hogy a stáb tagjait elrabolták.

A hírtelevízió közleményében felszólította a felelősöket, hogy engedjék szabadon al-Bukarit, akinek a biztonságáért ők felelnek. Az al-Dzsazíra azonban nem közölte, kit gyanúsít a tudósító és társai elrablásával.

A jemeni konfliktusban az Irán támogatását élvező síita húszi lázadók és Ali Abdullah Száleh volt elnök hívei állnak szemben a Szaúd-Arábia által támogatott és a nemzetközi közösség által elismert, Abed Rabbó Manszúr Hádi vezette kormánnyal. A szaúdiak vezette katonai szövetség március óta hajt végre légi támadásokat a lázadók állásai ellen.

A több alkalommal is meghirdetett tűzszünetet egyszer sem tartották tiszteletben a szemben álló felek. A polgárháborúban több ezren haltak már meg, nemzetközi humanitárius szervezetek szerint az ország a humanitárius katasztrófa peremére került. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS