2020. január 30. csütörtökMartina, Gerda
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szabadok a beszláni túszok – öt terrorista meghalt, sok a sebesült

2004. szeptember 03. 14:08, utolsó frissítés: 14:50

Észak-Oszétiában tűzharc robbant ki az elfoglalt iskolánál, mikor a túszul ejtett gyerekek nagy többsége kiszabadult az elfoglalt iskolából. Az Interfax hírügynökség szerint az összes túszt biztonságbe helyezte a katonaság.

120 gyermek sebesült meg, összesen 158-at máris kórházba szállítottak, a katonák behatoltak az épületbe. A lövöldözés közben a terroristák megpróbáltak kitörni a bekerített iskolából, de ez nem sikerült. A csoport az orosz biztonsági szolgálat szerint megegyezik a moszkvai Dubrovka utcai színházban több száz túszt ejtő terrorszervezettel.

Az Itar-Tassz orosz hírügynökség szerint az épület felől azért hallatszanak robbanások, mert a biztonságiak így bontják a falat, hogy a túszok könnyebben kiszabadulhassanak. Egy órával ezelőtt egy orosz parancsnok azt nyilatkozta a BBC riporterének, hogy szinte teljes mértékben urai a helyzetnek.

A tűzpárbajban a CNN szerint öt túszejtő meghalt, azonban a még mindig az épületben levő túszok sorsáról nem tudni semmi biztosat. Számos túsz megsebesült, de életben vannak. Az iskola fölött helikopterek köröznek. Egy robbanás után az épület tetejének egy része beomlott.

Egy tegnap kiszabadult túsz szerint a hatóságok állításával ellentétben nem 300, hanem összesen 1500 embert tartanak fogva az épületben. A foglyok egymás hegyén-hátán feküdtek az aláaknázott tornateremben. A 27 éves tanárnő elmondása szerint a terroristák a folyosón lőttek agyon tegnap több sebesültet. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS