2019. február 17. vasárnapDonát
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fülest kapott a német rendőrség, lehet, hogy elkapják a párizsi merénylőt

2015. november 24. 18:07, utolsó frissítés: 18:07

Rendőri akció indult kedden a Németország északnyugati részén fekvő Minden-Lübbecke járásban a párizsi vérengzésekkel összefüggésben körözött Salah Abdeslam elfogására.

Bejelentés érkezett a hatóságokhoz arról, hogy Salah Abdeslam a járásban tartózkodhat. Az "első intenzív nyomozati lépések" során nem találtak erre utaló jeleket, de az akció még nem ért véget - közölte a helyi rendőrség kedd délután.

A rajtaütésről elsőként beszámoló Westfalen-Blatt című regionális lap az online kiadásában azt írta, hogy a rendőrök a Rahden-Varl nevű településen kezdték keresni a párizsi támadások feltételezett elkövetői között számon tartott Salah Abdeslamot, és egy szupermarket parkolójában őrizetbe vettek egy férfit, akinek kiléte egyelőre nem ismert.

Rahden-Varl Észak-Rajna-Vesztfália tartományban fekszik, Bielefeld közelében, a belga határtól nagyjából 150 kilométerre.

Salah Abdeslam Belgium első számú körözött személye, a gyanú szerint még a november 13-án végrehajtott párizsi támadások éjszakáján jutott át Belgiumba. A francia fővárosban hét helyszínen elkövetett merényleteknek 130 halálos áldozatuk volt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS