2019. október 21. hétfőOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Három repülő is kényszerleszállást hajtott végre a hétvégén hamis bombariadó miatt

2015. november 23. 08:55, utolsó frissítés: 08:55

Bombafenyegetés miatt Kanadában hajtott végre kényszerleszállást a Turkish Airlines török légitársaság egyik repülőgépe, amely New Yorkból Isztambulba tartott - közölte a kanadai rendőrség. Észak-Amerikában a hétvége folyamán két másik hasonló incidens is történt.

A gép, 256 emberrel a fedélzetén a New York-i John F. Kennedy nemzetközi repülőtérről szállt fel helyi idő szerint szombaton, de a bombariadó miatt megszakította útját, és a halifaxi Stanfield nemzetközi repülőtéren szállt le.

A rendőrség pokolgépek felkutatására betanított kutyákkal vizsgálta át a repülőt, de robbanószerkezetet nem talált.

Ugyancsak Halifaxben vasárnap reggel, felszállás előtt, szintén bombafenyegetés miatt kiürítették a WestJet 229-es, Calgaryba induló járatát. A fedélzeten 69 utas és hatfős személyzet tartózkodott. A gép az átkutatást követően három és fél órás késéssel indulhatott el.

Vasárnap "több utasának gyanús viselkedése miatt" megszakította meg útját az amerikai Southwest Airlines Indianapolisból Los Angelesbe tartó utasszállítója. A légitársaság 5929-es járatát Kansas Cityben szállították le, de miután a fedélzeten robbanóanyagot nem találtak, a gépet továbbengedték. Három utast kihallgattak, de egy későbbi járattal ők is tovább repülhettek.

A november 13-i párizsi merényletek és az Egyiptomban lezuhant orosz utasszállító elleni pokolgépes támadás óta szinte mindennapossá váltak a világban a bombafenyegetések miatti kényszerleszállások és légiforgalmi fennakadások.

Floridában helyi idő szerint csütörtök este a Spirit Airlines légitársaság gépe szakította meg útját bombafenyegetés miatt, és ugyanaznap hajtott végre kényszerleszállást a kelet-bulgáriai Burgaszban egy repülőgép, amely Varsóból az egyiptomi Hurgadába tartott.

Szerdán az Egyesült Államokban szakította meg repülését az Air France francia légitársaság két utasszállító járata, amelyek Washingtonból, illetve Los Angelesből indultak Párizsba. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS