2020. április 6. hétfőVilmos, Bíborka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több hamis bombariadó is volt csütörtökön Olaszországban

2015. november 20. 08:48, utolsó frissítés: 08:48

Rómában rövid időre leállt a metróközlekedés csütörtökön egy újabb bombariadó miatt. A helyszínre kivonult tűzszerészek ellenőrzése után kiderült, hogy csak egy hulladékkal teli zacskóról volt szó.

Bombariadó miatt Milánóban is lezárták, majd újra megnyitották az M3-as metróvonalnak a városközpontban, a dómnál levő megállóját.

Rómában összesen három - hamisnak bizonyult - bombariadó követte egymást három különböző metróvonalon, és a fiumicinói nemzetközi repülőtéren is volt egy, amelyet szintén magára hagyott csomag miatt rendeltek el.

A narancssárga színű, A jelű római metróvonal Lepanto állomásán a peronon hagyott nejlonzacskó keltett pánikot. A Szent Péter tértől és a Vatikántól nem messzi állomást azonnal kiürítették, és a metróvonalat lezárták a Termini pályaudvar és a Szent Péter tér közötti szakaszon (a vonal 27 állomásából hetet zártak le). Több tízezer utas sietett fel a metróból. Az állomások körüli utcákat is lezárták. Rómában teljes volt a közlekedési káosz.

A tűzszerészek azonnal a helyszínre vonultak. Mint kiderült, az elhagyott zacskóban hulladék volt.

Később a római metró B és C vonalán is bombariadó volt.

A Szent Péter tér közvetlen közelében már szerdán is két gyanús csomaghoz siettek a tűzszerészek és az olasz rendőrség különleges egységei. Ez a két bombariadó szintén hamisnak bizonyult.

Az olasz sajtó csütörtöki jelentése szerint az FBI, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda arról informálta az olasz hatóságokat, hogy Olaszországban öt feltételezett terrorista merényletre készül. Az esetleges célpontok között a Szent Péter teret, a milánói dómot és a szintén milánói Scala operaházat jelölték meg.

Az olasz belügyminiszter korábbi bejelentései szerint Rómát és környékét 24 ezer csendőr, rendőr és katona felügyeli. Franco Gabrielli prefektus azt jelentette be, hogy a december 8-án kezdődő szent év teljes időszaka alatt Róma légtere szigorúan ellenőrzött repüléstilalmi zóna lesz, mivel a hatóságok dróntámadástól tartanak. A polgári járatok Róma feletti útvonala is módosul. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS