2018. december 11. keddÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Korszerűbb rakéták gyártására adott parancsot Kim Dzsong Un

2015. november 03. 08:49, utolsó frissítés: 08:49

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető parancsot adott az eddigieknél korszerűbb és nagyobb találati pontossággal rendelkező légvédelmi rakéták gyártására, amely megfelel a "modern hadviselés" követelményeinek - adott hírt hétfőn a KCNA észak-koreai hírügynökség.

A diktátor erről a dél-koreai határ mentén lévő (meg nem nevezett) térségben rendezett lőgyakorlat alkalmával beszélt a hadsereg és a tudományos elit jelenlévő képviselői előtt.

Az a cél - mondta -, hogy "határozottan megvédjük a haza kék egét az ellenségek bármiféle támadása ellen". A hírügynökségek egyértelmű utalásnak nevezték ezt a kijelentést Dél-Koreára és az Egyesült Államokra.

Ez a hír rögtön azután látott napvilágot, hogy Szöulban hétfőn az amerikai és a dél-koreai védelmi miniszter óva intette Phenjant újabb provokatív katonai lépésektől. Ashton Carter és Han Min Ku hangsúlyozta, hogy a két állam szükség esetén közösen lép fel a phenjani fenyegetéssel szemben. A két miniszter egyúttal megerősítette, hogy Washington és Szöul folytatni fogja a Phenjan által rendszeresen bírált közös hadgyakorlatokat. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS