2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A biztonságiak is felelősek szeptember 11-ért?

2004. július 22. 14:31, utolsó frissítés: 14:31

A szeptember 11-i akciókat vizsgáló bizottság pénteken hozza nyilvánosságra jelentését az Egyesült Államokban. Az NBC televízió viszont már szerdán bemutatta azt a videofelvételt, amit a Pentagon túlélőit és az áldozatok családtagjait képviselő ügyvédi iroda hozott nyilvánosságra.

A Dulles repülőtér biztonsági videója 2001. szeptember 11-ének reggelén készült, és azt mutatja, hogy a géprablók gondos, illetve ma már tudjuk, hogy csak gondosnak hitt biztonsági ellenőrzésen esnek át. Az öt férfi közül négyet kétszer is megvizsgáltak, mert a detektor jelzett náluk valamit, aztán végül mindannyian felszálltak a gépre, és néhány pillanat múlva nekivezették a repülőt a Pentagonnak.

A különös videót egy ügyvédi iroda bocsátotta az NBC televízió rendelkezésére, az, amely a merényletek néhány túlélőjét és családjaikat képviseli a légitársaság elleni perben, merthogy – mondják – a légitársaság és a biztonsági ellenőrzése a bűnös abban, hogy megtörténhetett a merénylet. Nem vizsgálták át ugyanis eléggé elővigyázatosan a géprablók pakkjait. (magyar rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS