2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sürgősségi eljárásban fogadná el a magyar parlament az illegális határátlépés börtönnel büntetését

2015. augusztus 19. 19:10, utolsó frissítés: 19:10

Sürgős eljárásban fogadhatja el a magyar parlament a büntető törvénykönyv (Btk.) illegális bevándorlással összefüggő szigorítását, a Fidesz és a KDNP szeptember 3-ára és 4-ére javasolja összehívni az Országgyűlést.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt hangoztatta: legyen letöltendő börtönbüntetéssel szankcionálható bűncselekmény a határ törvénytelen átlépése, a határzár megrongálása, és szabjanak ki különösen példás büntetést, gyors bírósági eljárásban az embercsempészekkel szemben.

A kormánypárti képviselőcsoport vezetője a szigorítást azzal indokolta, hogy Magyarországon átlépte a 130 ezret a törvénytelenül belépők száma, és "az Európai Uniótól sem érkezik érdemi segítség, Magyarországnak magának kell megvédenie határait". A hatóságok visszajelzéseire hivatkozva azt is elmondta, hogy a határsértők egyre követelőzőbbek és agresszívabbak velük szemben.

A Btk. módosítását az igazságügyi és a belügyi tárca dolgozza ki és terjeszti a Ház elé - mondta, jelezve, hogy a parlament összehívásához a két kormánypárti frakció megteszi a szükséges lépéseket. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS