2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Minimum nyolc óra alvás kell a boldogsághoz

2015. június 19. 19:05, utolsó frissítés: 19:05

8 és 9,5 óra közötti alvástól vagyunk a legboldogabbak - derül ki a viselhető technológiák és fitnesz alkalmazások népszerű fejlesztője, a Jawbone adatiból. A cég több százezer felhasználójának a szokásai és visszajelzései alapján készítette el a statisztikai elemzését - írja a hvg.hu.

A cég által gyártott applikáción a felhasználók rendszeresen beállíthatják boldogság szintjüket, hogy az adatok összesítéséből kiderüljön, milyen életvitelt folytatva voltak a legjobb kedvükben. Így derült ki, hogy mennyi alvás után vagyunk a legboldogabbak. Aki kevesebbet vagy többet szokott aludni, nem érzi annyira boldognak magát.

Ha valaki egy órával többet alszik, mint szokott, akkor átlagban 5 százalékkal boldogabban ébred. Persze a nap legboldogtalanabb időszaka pont az ébredés, illetve az ebédidő utáni visszatérés a munkához, míg az egyik legjobb napszak a munka befejezésének környéke. Ha pedig valaki két órával kevesebbet alszik, mint szokott, akkor fele olyan boldog, mint amikor 2 órával többet pihent a megszokottnál. A lépésszámláló segítségével arra is fény derült, hogy minél többet mozog valaki, annál boldogabb.

A hétköznapokban a péntek 11 óra szokott a legboldogabb időpont lenni, míg a legkevésbé boldog a szerda 14 óra, hétvégén pedig szombat 10 órakor érzik magukat legjobban az emberek, vasárnap 23 órakor pedig a legkevésbé. (hvg)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS