2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eltűnt egy marokkói F-16-os

2015. május 11. 10:17, utolsó frissítés: 10:17

Eltűnt a jemeni lázadók ellen hadjáratot folytató, szaúdi vezetésű arab koalíció egy marokkói F-16-os harci gépe vasárnap - jelentették be a marokkói fegyveres erők.

Marokkó az Egyesült Arab Emírségekben állomásoztat F-16-osokat a légi hadjáratban való részvétel céljából. Az egyik ilyen gép, amely kötelékben repült, vasárnap este eltűnt a légtérben. A kötelék többi pilótája nem látta, hogy az eltűnt F-16-os pilótája katapultált-e. Az esetet vizsgálják.

A jemeni húszi lázadókkal szövetséges fegyveres erő elfogadta vasárnap Szaúd-Arábia javaslatát egy ötnapos humanitárius célú tűzszünet kihirdetéséről. Saraf Lukman ezredes, a húszi lázadókkal szövetséges, az Ali Abdalláh Száleh volt jemeni elnökhöz hű fegyveres erő szóvivője közölte, hogy elfogadják a tűzszüneti javaslatot, de nem fogják válasz nélkül hagyni, ha "az al-Kaida vagy a mellette állók" megsértik a fegyvernyugvást.

Előzőleg a húszi lázadók közleményt adtak ki arról, hogy "kedvezően" fognak fogadni minden erőfeszítést, amely véget vet a jemeni nép szenvedésének. Ez a közlemény arra utal, hogy ők is elfogadják a szaúdi tűzszüneti javaslatot.

A lázadók elleni hadjáratot vezető Szaúd-Arábia csütörtökön tett javaslatot ötnapos humanitárius célú tűzszünet elrendeléséről. Az ideiglenes tűzszünetet a katonai fellépést logisztikailag támogató Washington szorgalmazta, hogy a segélyszállítmányokat el lehessen juttatni a rászorulókhoz.

A szaúdi javaslat szerint a tűszünet kedden, helyi idő szerint este 11 órakor lépne életbe, és öt napig tartana. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS