2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

M1: magyar hegymászók is vannak a Mount Everesten, ahol lavinát indított el a nepáli földrengés

2015. április 25. 16:40, utolsó frissítés: 16:40

Az M1 csatorna úgy tudja, magyar hegymászók is vannak a Mount Everesten, ahol lavinát indított el a Nepálban helyi idő szerint szombat dél körül bekövetkezett nagy erejű földrengés. Egyikük az aradi Török Zsolt, aki április 4-én indult el két társával Bukarestből, hogy egy nemzetközi expedíció tagjaként május közepén oxigénpalackkal feljusson a Föld legmagasabb hegycsúcsára.

A hegymászó mellett magyar turisták is vannak a földrengés sújtotta térségben. Az M1 beszélt egy magyarul is tudó nepáli utazási tanácsadóval, aki elmondta, hogy ő négy magyar turistáról tud, akik a térségben tartózkodnak, de ők jól vannak. A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak nincs tudomása arról, hogy magyar érintettje lenne a nepáli földrengésnek.

A tárca sajtófőnöke, Menczer Tamás az MTI megkeresésére azt közölte: sem az Újdelhiben lévő magyar nagykövetségre, sem Budapestre nem érkezett segítségkérés, vagy olyan jelzés, hogy valakinek a kint lévő rokona bajban lenne. Hozzátette, hogy a követség öt Nepálban tartózkodó magyarról tud, de elképzelhető, hogy ennél több turista is van az országban. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS