2019. január 17. csütörtökAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Drónokat és páncélozott járműveket küld Amerika Ukrajnának

2015. március 11. 18:56, utolsó frissítés: 18:56

Drónok és Humvee típusú, halált nem okozó páncélozott harcjárművek és drónok is lesznek az Ukrajnának küldött, megnövelt amerikai támogatásban - közölte szerdán telefonon Petro Porosenko ukrán elnökkel Joe Biden amerikai alelnök.

Az Egyesült Államok egy Washingtonban név nélkül nyilatkozó illetékes szerint Raven típusú, kis méretű, kézből indítható drónokat, 30 nehéz páncélzatú és 200 szabványos Humveet, valamint rádiókat, aknavető elleni radarokat és más felszerelést küld majd Ukrajnának, 75 millió dollár értékben. A segélyszállítmány kivétel nélkül halált nem okozó eszközökből áll majd, a drónok (melyeknek számát nem közölték) nem lesznek felfegyverezve.

Washington emellett szerdán újabb szankciókat léptetett életbe nyolc ukrajnai szakadár vezető, valamint az Orosz Nemzeti Kereskedelmi Bank ellen, amely a Krím tavalyi orosz elcsatolását követően képviseletet létesített a félszigeten.

"Ha Oroszország továbbra is támogatja Ukrajna destabilizálását és megsérti a minszki (tűzszüneti) megállapodásokat és azok végrehajtási tervét, akkor az a már most is jelentős ár, amellyel szembesülnie kell, a jövőben tovább növekszik majd" - írta közleményében Adam Szubin, az újabb gazdasági büntetőintézkedéseket bejelentő pénzügyminisztérium terrorizmus és a pénzügyi hírszerzés ügyében megbízott államtitkára. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS