2019. december 14. szombatSzilárda
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyemcov-gyilkosság: két gyanúsítottat vettek őrizetbe

2015. március 07. 13:01, utolsó frissítés: 13:01

Őrizetbe vettek két gyanúsítottat Oroszországban Borisz Nyemcov ellenzéki vezető meggyilkolásával kapcsolatban - jelentette az orosz média Alekszandr Bortnyikovra, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatójára hivatkozva. Bortnyikov azt mondta, hogy "az üggyel kapcsolatos operatív és nyomozati tevékenység folytatódik". A letartóztatottak neve Anzor Gubasov és Zaúr Dadajev. További részleteket egyelőre nem közöltek róluk, a sajtó is egyelőre csak annyit feltételez, hogy a kaukázusi térségből származnak.

A Roszija 24 hírtelevízió szerint az FSZB már Vlagyimir Putyin elnököt is értesítette a lépésről. A jelenlegi rendszer bírálói közé tartozó Nyemcovot, az RPR-Parnasz (Orosz Köztársaság Párt - Népszabadság párt), valamint az orosz Szolidaritás mozgalom társelnökét február 28-án este gyilkolta meg Moszkvában egy ismeretlen tettes több lövéssel. A bűncselekmény elkövetésének helyszínén jelen volt Anna Duricka, Nyemcov ukrán barátnője is, de állítása szerint ő nem látta a politikus gyilkosát.

Bortnyikov már a hét közepén jelezte, hogy a gyilkosság ügyében vannak gyanúsítottjaik. A bűntény felderítésén a titkosszolgálatok, a Szövetségi Nyomozó Bizottság (SZKB) és a belügyminisztérium munkatársaiból álló, több mint 100 tagú operatív csoport foglalkozik. A volt miniszterelnök-helyettes Nyemcovot a nacionalisták korábban "az orosz nép ellenségei" közé soroltak. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS