2019. november 19. keddErzsébet
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Prágában nem félnek: kiállítás nyílt a Charlie Hebdo címlapjaiból

2015. január 29. 08:45, utolsó frissítés: 08:45

A Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap mintegy kétszáz címlapját tekinthetik meg az érdeklődők szerdától kezdve egy hónapon át Prágában a kortárs művészetnek helyt adó DOX kulturális központban.

A Prágában látható mintegy kétszáz címlapból egyértelműen kitűnik, hogy a hetilap nemcsak az iszlám képviselőit, hanem hosszú éveken keresztül gyakorlatilag az összes egyház, a politika és a rendőrség képviselőit is kifigurázta. Élcelődött például a Franciaországban szinte szentnek számító Tour de France kerékpáros versennyel is.

A DOX-ban ugyanakkor a látogatók megtekinthetik a Radikálisok humor nélkül című francia dokumentumfilmet, illetve hasonló témájú kerekasztal-beszélgetéseken is részt vehetnek. Vitát rendeznek az iszlámról, valamint az Európában megnyilvánuló iszlámellenességről is.

Fotó: Jan Slavík via dox.czFotó: Jan Slavík via dox.cz


A címlapok mellett a látogatók megismerkedhetnek a Charlie Hebdo történetével és betekinthetnek az egykori szerkesztőség munkájába is.

Tekintettel a kiállítás kényes témájára a rendezők több biztonsági intézkedést foganatosítottak, és a rendőrség megerősítette a DOX kulturális központ felügyeletét.

Belgiumban múlt héten biztonsági okokból lefújtak egy hasonló kiállítást.(mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS