2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több tízezren tüntettek Budapesten az internetadó ellen

2014. október 26. 21:28, utolsó frissítés: 22:53

Az internetadóról szóló törvényjavaslat visszavonására szólította fel a kormányt Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen című, az új közteher ellen szerveződő Facebook-oldal alapítója vasárnap este a budapesti József nádor téren tartott tüntetésen.

A Fidesz megsarcolja és becsapja az embereket és a saját választóit is, mivel 2008-ban még ők is az internetadó ellen voltak - hangoztatta a szónok a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtti teret megtöltő demonstrálók előtt.


A több mint 200 ezer követővel rendelkező közösségi oldal alapítója közölte: 48 óra "haladékot adnak a kormánynak", hogy visszavonja az internetadóra vonatkozó törvényjavaslatot; ha ezt nem teszik meg, kedden újra demonstrálni fognak.

A tüntetésen az Index becslése szerint több tízezren vettek részt. Az a fotójukon is látszik, hogy rengetegen vonultak utcára.A hivatalos tüntetés után sokan - köztük futballszurkolók is, akik egy másik, kormányellenes tüntetésen vettek részt korábban - a Fidesz székházához vonultak, ahol számítástechnikai eszközökkel - billentyűzetekkel, hangfalakkal, monitorokkal, számítógépdobozokkal - dobálták meg az épületet, annak több ablakát is betörve. (mti, index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS