2020. február 27. csütörtökÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

9/11: Bush és Cheney vallanak, de nem esküsznek

2004. április 30. 10:59, utolsó frissítés: 10:59

George Bush amerikai elnök és Dick Cheney alelnök meghallgatása a Fehér Ház ovális irodájában bő három órán át tartott. A testület a találkozó után megerősítette: egyetlen kérdést sem hagytak válasz nélkül. A találkozóról nem készült hangfelvétel, Bush és Cheney nem tettek esküt, gyorsíró nem volt jelen, de a testület tagjai jegyzeteket készíthettek. A radio.hu értesülése szerint Bush és Cheney nem tettek esküt a kihallgatás előtt.

A lapok és a demokrata párti politikusok nehezményezték, hogy Bush elnök csak alelnökével együtt volt hajlandó a találkozóra. Lapvélemények szerint ennek az volt a célja, hogy ne mondhassanak ellent egymásnak.

Bush amerikai elnök a meghallgatás után azt mondta: "Ha bármiféle takargatnivalónk lenne, eleve nem találkoztunk volna a bizottsággal. Minden kérdést megválaszoltunk. Azt akartam, hogy tudják, hogyan alakítom ki a stratégiát, hogyan irányítjuk a Fehér Házat, hogyan kezeljük a fenyegetéseket". Az elnök kérdésre válaszolva nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy al-Kaida-terroristák rejtőzködnek az országban. Még mindig sebezhetőek vagyunk – tette hozzá, de bővebb részletekbe nem bocsátkozott. Bush a riporterek unszolása ellenére nem közölte, milyen kérdéseket tettek fel neki. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS