2020. április 6. hétfőVilmos, Bíborka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Madridi vonatrobbantás: megvan a bizonyíték

2004. március 22. 12:09, utolsó frissítés: 12:09

A múlt szombaton elfogott marokkói Dzsamal Zugam bűnösségét egy maroktelefon-darabka valószínűsíti: a nyomozók a 30 éves férfi madridi üzletében foglalták le egy mobiltelefon letört fedéldarabját, ami pontosan illeszkedik az egyik fel nem robbant pokolgéphez gyújtószerkezetként erősített, csorba maroktelefonhoz.

A nyomozást vezető vizsgálóbíró, Juan del Olmo pénteken elrendelte az előző nap kihallgatott első öt gyanúsított letartóztatását. Zugamot és két marokkói bűntársát gyilkossággal, gyilkossági kísérlettel, valamint terrorszervezetben való részvétellel vádolják.

A március 11-én elkövetett vonatrobbantások óta összesen 11 gyanúsítottat vettek őrizetbe, közülük heten marokkóiak. Az őrizetbe vett marokkóiak feltehetően ahhoz az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal összeköttetésben álló terrorcsoporthoz tartoznak, amelynek számlájára írják a tavaly májusban Casablancában elkövetett, 45 ember életét kioltó merényletet. A madridi merényletekben a legutóbbi veszteségmérleg szerint 202 ember halt meg és több mint 1750 megsebesült. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS