2019. április 20. szombatTivadar
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pusztító ciklon érte el Indiát: 5 ember meghalt

2013. október 13. 10:51, utolsó frissítés: 10:51

Eddig öt halálos áldozata van Phailin nevű ciklonnak Indiában, amely helyi idő szerint szombaton este a Bengáli-öböl felől elérte az ország partvidéket. A ciklon 200 km/h széllökésekkel érkezett meg - írja a BBC. Az előrejelzések alapján félmillió embert már kitelepítettek a hatóságok a veszélyeztetett területekről, de még így is sokan maradtak otthonaikban.

A BBC munkatársának jelentése szerint a vihar heves esőzéssel és nagyon erős széllel jár. A vihar fákat tépett ki, kidöntötte az útjelző táblákat, és elszaggatta a villamos vezetékeket, így néhány körzet áram nélkül maradt.

"Mindent megteszünk, ami tőlünk telik: a szükséges technikai felszerelés mellett 2300 munkatársunk áll készenlétben a beavatkozásra, köztük orvosok, technikusok és segélycsapatok – nyilatkozta az Indiai Katasztrófavédelem helyettes vezetője az Euronewsnek.

Az indiai hadsereg négy szállítógépet és 18 helikoptert tart készültségben a pusztítás utáni mentéshez és élelmiszer-szállításhoz.

Összesen mintegy 12 millió ember él a ciklon elhaladásának útvonalában. Indiára legutóbb 1999-ben csapott le egy hasonló erősségű trópusi vihar, az akkori forgószél legalább tízezer ember életét oltotta ki a keleti partvidéken. (bbc/mti/euronews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS