2019. április 24. szerdaGyörgy
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Díjat kapott Orbán a WHO-tól a nemdohányzók védelméért

2013. október 08. 12:28, utolsó frissítés: 12:28

A dohányzás visszaszorítása, a nemdohányzók védelme érdekében végzett munkájáért vett át díjat Orbán Viktor kedden a Parlamentben Margaret Chantól, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójától.

A magyar kormányfő újságírók előtt azt mondta: az elismerés elsősorban azokat a magyarokat illeti, akik korábban az egyik szál cigarettáról a másikra gyújtottak rá, de le tudtak szokni. A nemdohányzók védelméért hozott intézkedéseket sorolva emlékeztetett arra, hogy 2012-től tilos a dohányzás a zárt - és több nyílt - légterű közösségi térben, 2013-tól a dohánytermékek csomagolása csak illusztrációkkal kombinált figyelmeztetésekkel hozható forgalomba, és nagy viták közepette átalakították a dohánykereskedelmet is.

Margaret Chan nyilatkozatában hangsúlyozta, Orbán Viktornak megvolt a bátorsága ahhoz, hogy szembeszálljon a dohányzással, és védje országa állampolgárainak egészségét. A főigazgatói díj átadása előtt úgy fogalmazott: elismerendő a miniszterelnök győzelme "a dohányipar taktikái" ellen. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS