2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megdőlt a melegrekord Ausztriában

2013. augusztus 09. 09:54, utolsó frissítés: 10:50

Megdőlt a melegrekord csütörtökön Ausztriában, az ország keleti részén 40 Celsius-fok fölé emelkedett a hőmérséklet. A központi meteorológiai intézet által megerősített adat szerint a kelet-ausztriai Bad Deutsch Altenburgban 40,5 Celsius-fokot mutatott a hőmérő. Ez a legmagasabb hőmérséklet, amelyet a hivatalos mérések kezdete óta feljegyeztek Ausztriában.

A Fertő tó északi partján, Nezsiderben (Neusiedl am See) ennél is magasabbra, 40,6 fokig kúszott a hőmérő higanyszála egy mérőállomáson, de ezt az adatot egyelőre nem hitelesítette a meteorológiai intézet. Negyven fokot mutatott a hőmérő csütörtökön a dél-burgenlandi Németújvárott (Güssing) is.

Az eddigi rekord rövid életű volt: csak a múlt héten, a karintiai Dellach im Drautal településen haladta meg a nappali felmelegedés az addigi legmagasabb értéket, a 39,9 fokot.

Ausztria nyugati részén már péntekre virradó éjszakára várják a lehűlést. Az ország keleti részében várhatóan a pénteki nap folyamán ér véget a rendkívüli hőhullám, viharokkal, erős széllel és jégesővel.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS